Els 7 pecats capitals dels bancs

Recursos

Aquí us deixem el nostre estudi Els 7 pecats capitals dels bancs.
Aquest document PDF conté els set pecats desenvolupats en aquest lloc, tots els textos i figures, glossari, i totes les referències.

Per anar més lluny:

- Alliberar el banc! la signatura d'analistes independents AlphaValue (2012) -
estudi a petició

- Basilea 3 en 5 preguntes: les claus per entendre la reforma de l'ONG
Finance Watch (maig de 2012)

- Regulació dels bancs europeus i models de negocis: cap a un nou paradigma?
Centre d'Estudis Polítics Europeus (juny de 2012)

- Models de negoci de la banca europea. Un examen de pre-i post-crisi
del Centre d'Estudis de Política Europea (setembre de 2011)

Alguns llocs webs amics:

 

FairFin promou un enfocament positiu per a l'home i el medi ambient i els diners de cara a una societat justa. Per a obtenir informació completa sobre la inversió ètica i les inversions sostenibles.
http://www.fairfin.be

Xarxa de Finançament Alternativa és un moviment ciutadà belga que reuneix persones i organitzacions que participen en el desenvolupament i promoció de les finances ètiques i solidàries.
http://www.financite.be

Finance Watch és la primera ONG que treballa a escala europea per enfortir la veu de la societat civil en matèria de regulació financera. Desxifrat, anàlisi i esdeveniments sobre els temes més candents del moment.
http://www.finance-watch.org/

El banc ha identificat projectes de finançament de campanya secrets i dubtoses inversions dels principals bancs de tot el món. Descobreix-ho en un mapa del món interactiu
http://www.banksecrets.eu/

El bloc d'Eric De Keuleneer, professor de l'Escola d'Economia de Brussel Solvay i especialista en matèria bancària i financera.
http://www.dekeuleneer.com/

Autor de nombrosos llibres sobre economia i finances, Paul Jorien comenta l’actualitat econòmica i es fa ressò de nombrosos casos al seu bloc.
http://www.pauljorion.com/blog/

Seguiu l'evolució de l’ apellació davant el Consell d'Estat de tres associacions belgues contra les garanties previstes per l'Estat belga al banc Dexia al blog Dexia Rescue
http://www.sauvetage-dexia.be/

Centre d'entreteniment i investigació ecològica i política, Etopia publica nombrosos anàlisis i organitza cursos de formació i conferències, incloent els reptes econòmics d'avui i de demà.
http://www.etopia.be/

La pàgina web Gresea, lloc de reflexió, anàlisi i propostes sobre els mecanismes i els actors de l'economia i les finances internacionals:
http://www.gresea.be/